Käre far en meningsfull gåva till dig & samtidigt till 7 pappor till;-)

Käre far , pappa, bäste vännen.-..det finns en dag för bara dig…där vi får hylla dig och hedra och de är ju lite mysigt..

Fars dag är en högtid då barn firar sina fäder.Fars dag har sitt ursprung i 1910-talets USA. Initiativtagare var Sonora Smart Dodd i Spokane, staten Washington, som ville hedra sin far William Smart för att denne ensam fostrat henne och hennes fem syskon på sin farm i Washington sedan hans hustru, då hon fött familjens sjätte barn, dött i barnsäng..Källa wikipedia. Fars dag firas i många andra länder utöver Sverige.

Idag handlar de ju mycket om att ge presenter osv. Givetvis går de ju bra. Samtidigt kan man också bara dela en dag tillsammans , en upplevelse eller ge bort en upplevelse som inte behöver kosta något alls .

Vi tipsar såklart om den medvetna gåvan hos Butik Paletti, där du inte handlar till din far på någon annans bekostnad, utan då vet att de du ger din far, har den som tillverkat gåvan också fått rätt betalt. Köper du ett par strumpor är de tillverkade under jussta förhållande och i ekologisk bomull . Eller en ekologisk hudvårdsprodukt, med de allra renaste innhållet som visar omtanke både för din far och naturen.

En medveten gåva helt enkelt där du handlar med gott samvete.

Ett annat tips när du ger något till din pappa är samtidigt att ge något till en annan pappa …i många länder är det svårt för en nybliven pappa att ge sitt barn den trygghet och start i livet han önskar. Det första levnadsåret är livsavgörande för ett barns framtid. Källa Unicef

Ge bort ett startpaket till 7 pappor till istället, i paketet får sju pappor chansen att ge sina barn skydd mot de farliga sjukdomarna mässling, polio och stelkramp och hjälp att förhindra undernäring. Läs mer på http://unicef.se/gavoshop/232-startpaket-for-sju-pappor

Önskar er en underbar dag med just er pappa..
uni151243_b2b6deac058e6e43-c335x230


Lämna ett svar