NYHETSBREV NOVEMBER!

Med detta brev vill vi hälsa fin första advent och ge lite julklappstips. Mys på ordentligt nu. Det ska vi göra 🙂

Läs brevet här!

Nyhetsbrev – Juli

Vi njuter av sommaren för fullt även om vi jobbar! Vi har ju äntligen flyttat in i våran nya lokal i Unnaryd. Vi är mer än nöjda och vill ge en stor eloge till alla som varit med och hjälp till. Sån lycka. Varmt välkomna att komma och hälsa på!

Här har ni vårt nya nyhetsbrev med lite smått och gott. På bilden här har ni den ljuvligaste skrubben från L:a Bruket. Den hittar ni här!

Stor sommarkram till er alla! 

Nyhetsbrev maj 2021

Här kommer ett sprillans nytt Nyhetsbrev, som innehåller lite av varje.
Bl.a har vi mycket bra pris på Maria Åkerberg just nu.
Och så slår vi ett slag för att hållbara kläder även ska tvättas hållbart. Ha en riktigt fin maj kära ni!
Kika på nyhetsbrevet här!

Är du vår nya kollega ?

Vi söker dig som har stor passion för service, inredning och hållbart mode.

Vi söker extra personal till våra butiker dels i sommar men även i höst och framöver. Ett extra plus om du har stort intresse för baby/ barn då vi önskar fokusera extra på Paletti KiDS med giftfria leksaker, ekologiska kläder, babyprodukter men också hållbart mode för hela familjen, styling och hudvård. Vi ser speciellt ett utökat behov under sommaren men också som timanställd vid behov. Kanske studerar du, eller har ett halvtidsjobb.

Som person är du utåtriktad och brinner för god service. Vi tror att du är en mycket social person som älskar mötet med människor. Att du sätter kunden främst, “är kunden nöjd är du nöjd”. Att du är utåtriktad, handlingskraftig, flexibel och har lätt för att arbeta självständigt men också med ”teamkänsla”.

Vi erbjuder ett varierande jobb, där ingen dag är den andra lik. Du kanske tidigare jobbat med sälj och service? Genom din kunskap om produkter, material och service är du viktig för våra kunder. Vi utbildar dig främst internt.

Hos oss handlar kunden med hjärtat och vi inspirerar kunden i en butik där vi väcker alla sinnen till liv. Hos oss blir du ansiktet utåt för Paletti. Du får chansen att arbeta med hållbara och trendiga produkter för hela familjen från exempelvis: Mini Rodini, Bobo Choses, Knowledge Cotton Apparel, Dedicated, Ferm Living, Maria Åkerberg mfl.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
* Ta hand om kunderna på allra bästa sätt
* Styling av butik
* Arbete med vår webbshop
* Instagram och sociala medier
* Att guida kunderna rätt genom vårt härliga utbud
* Övriga butikssysslor som uppackning och inscanning av varor

Du blir en del av ett härligt team där alla ställer upp och inspirerar varandra.

Skicka din ansökan till: linda@butikpaletti.se
Märk mailet med “Jobbansökan”
Har du frågor ring dagtid Mån – Lör till

076-028 39 79

Välkommen att följa med på Palettis hållbara resa.
.
.
Paletti finns i Eksjö Unnaryd samt Halmstad
Privatägda unika butiker där ni handlar med hjärtat med omtanke om människan, djur och miljön 💚

.
.
Butik Paletti handla med hjärtat
PalettiKiDS – with love 💚 for the kids, our future 🌏 .. .

#

Nyhetsbrev April

Här kommer aprils nyhetsbrev! Vi uppmärksammar Fashion Revolution Week som är den årliga kampanj som äger rum vid samma datum som när Rana Plaza-fabriken i Dhaka rasade, där 1138 personer dödades och många fler skadades. Detta var den 24 april 2013. Vi använder den här veckan för att uppmuntra att fråga #whomademyclothes och genom detta kräva ökad transparens i produktionskedjorna.

Modeindustrin är en lång kedja som består av människor. I ena änden finns du som bär plagget. I den andra de människor som odlat bomullen, vävt tyget, sytt plagget. Som kund kan det vara svårt att se människorna och fabrikerna bakom plaggen. Butik Paletti har från start jobbat med att hitta märken där man både tar hänsyn till människor som producerar kläderna och miljön som på olika sätt påverkas av industrin. Så att du kan handla med gott samvete! Här kan du läsa mer om Fashion Revolution Week och här kan du läsa vårt senaste nyhetsbrev!


Kläderna på bilden kommer från I Dig Denim, som du kan se här!

Nyhetsbrev mars

Att vi behöver vår mer än någonsin tror jag alla skriver under på. Därför är vi glada över att ha fått in så mycket fint i härliga färger. Å så har vi ju 20 % på Maria Åkerberg t.o.m 4 april. In och läs nyhetsbrevet här så ser ni mer! Ha det fint alla härliga följare!

PS. Den snygga skjortan till vänster är från Knowledge Cotton Apparel Här kan du se den.

Nyhetsbrev Februari

Då har februari snart rusat iväg. Som vanligt vill vi säga stort tack alla fina som är med oss på vår hållbara resa. Utan er, inget Paletti. Vi har massor med kul på G. Stressigt men som sagt; kul! Ny webbutik på gång och ny lokal i Unnaryd. Följ gärna vår resa med nya butiken på instagram @peterssonochstromshandelsbod

Läs nyhetsbrevet här!

Första Nyhetsbrevet för 2021

Ett nytt år har startat och vi är väldigt taggade. Massor på G. Bl a ny lokal i Unnaryd (se mer i nyhetsbrevet), och ny webb kommer också lanseras inom en snar framtid. Så kul detta ska bli! Följ oss gärna i vårt renoverande på instagram, vi heter: @peterssonochstromshandelsbod

Här läser ni Nyhetsbrevet!

Ett ödmjukt tack

G O T T N Y T T Å R🎉
.
Tusen tack alla underbara kunder som handlar med hjärtat och följer oss på vägen. Utan er inget Paletti! Det har visat sig att vårt koncept är ett lyckat koncept och vi har tagit igenom detta märkliga år över förväntan.

Butik Paletti Kungsfreden @halmstadcity som område växer sig allt starkare där de bara finns unika butiker med personlig service. Butiken i i vackra trästaden Eksjö som pryder gamla stan och Eksjö med dess härliga inneträdgårdar charmiga trähus. Samt butiken i Unnaryd som nu funnit med oss sen starten i hela 9 år. Vackert naturskönt och gemytligt. Med landsbygdsutveckling utöver de vanliga och nu en ny vacker lokal förhoppningsvis inom ett halvår om vi får önska ❤️
Vi finns kvar och älskar vi gör och kämpar för den lokala handelns ska leva vidare trots de kan blåsa hårt omkring oss vi har tagit igenom bränder och otroligt tuffa tider och nu coronan. Vi tror såklart stenhårt på vårt hållbara koncept och de passar väl in i framtidens handel. Ödmjukt tackar vi nu alla som följer oss på vägen. Givetvis våra underbara professionella medarbetare som alltid finns där och ställer upp i ur och skur, butiksgrannar på gatan affärsbekanta, våra leverantörer agenter och varumärken,designers för fint samarbete. Alla ni som kämpar för en hållbar värld.

Kärlek till våra familjer och vänner som gör de allt de här möjligt som stöttar oss och hjälper till när de behövs. Vi är förhoppningsfulla, men vindarna är kraftiga för oss alla nu, och aningen krokiga vägar men vi ska framåt eller hur.

Gott nytt år alla fina! 🎉
Ta hand om er lova oss det❤️

Nyhetsbrev november

En månad kvar till jul. Vad fort det gått. Nytt nyhetsbrev har hamnat i din inkorg. Och är brevet inte där och du vill ha dem så anmäl dig på vår första sida här!  Vi vill i detta brev mest säga TACK, tack för allt fint stöd vi får. Det uppskattas otroligt. Ta hand om er!

Läs brevet här!

Nyhetsbrev Oktober

Dessa tider. Vad säger man? Det är sorgligt att inte våga gå och träffa äldre släktingar, det är sorgligt att inte kunna vistas ute hur man vill. Och så lägger vi till att mörkret kommer och tar över större och större del av våra dagar. På Paletti jobbar vi ändå på att försöka vara positiva. Situationen är som den är, och det är inget som vi kan förändra. Det enda vi kan ändra på är hur vi förhåller oss till den. Och då väljer vi att försöka göra det på ett så positivt sätt som möjligt. Tända ljus och ta sig tid att ringa upp de vi inte kan träffa. Och du kanske kan ta en stund i soffan och läsa vårt senaste nyhetsbrev där du kan få lite inspiration till Fars dag eller rent av vara duktig och börja kika på julklappar 🙂

Ta hand om er alla. Stor kram från oss. Läs här!

Nytt nyhetsbrev!

Höst kära vänner. Det betyder tända ljus, grytor, höstpromenader och massor med nyheter vad det gäller klädväg. Om du inte får vårt nyhetsbrev och vill ha det i framtiden, så fyll i dina uppgifter på förstasidan här!

Läs septemberbrevet här!

Te och kaffekalendern är här!

Årets te och kaffekalender har äntligen kommit. 24 olika smaker, en te eller kaffe för varje dag i december innan jul. Vilken njutning! Beställ här!

Nyhetsbrev augusti

I detta nyhetsbrev visar vi upp fint från t.ex I Dig Denim som är ett svenskt klädmärke från Göteborg som designar skandinaviska stilrena plagg. De tillverkar ekologiska baskläder i hög kvalitet för både barn och vuxna. Riktigt snygga kläder med bra passform i denim, jersey och stickat.

Ett annat märke som med enkelhet kan kallas hållbart är Residus. De låter kunden tracka produktionskedjan, från fiber till färdigt plagg. Visst är det bra?! Läs vårt nyhetsbrev här eller läs mer om Residus här nedan i bloggen.

RESIDUS

RESIDUS lanserar spårbar leveranskedja i alla sina produkter från höstkollektionen 2020. Kunden ska kunna se och känna sig trygg i att varumärket och den kedja av leverantörer som ligger bakom plaggen tar ansvar för både sin inverkan på miljö och villkoren för dom fabriksanställda.  

 I takt med att konsumenternas växande krav på hållbara fibrer och rättvisa produktionskedjor ökar har modebranschen snabbt blivit en djungel av påstått hållbara produkter. De egenskapade gröna märkningarna är idag många men få varumärken backar upp sitt reklamerade hållbarhetsarbete med fakta. 

Vi ser att många kunder uttrycker misstro inför gröna märkningar och upplever att dom alltför ofta stöter på greenwashing förklarar Evalena Jonsson, design och produktionsansvarig på RESIDUS. Det kan handla om små mängder hållbara fibrer i en produkt som märks med ekologisk bomull eller hundra procent återvunna fibrer i ett plagg som är framtagen i en sweatshop i Bangladesh. Hur hållbart är plagget om bomullen är ekologisk men personen som syr plagget inte har en levnadslön och arbetsrättsligt skydd? Får man kalla ett plagg hållbart om fibern är återvunnen men infärgningen av tyget utsätter både arbetare och miljö för skadliga kemikalier? Hur vet vi att en fiber är vad den påstås vara om den inte är certifierad eller varumärket åtminstone är villiga att visa varifrån fibern kommer?

Textilbranschen är hemlighetsfull och komplicerad i sina processer, det vill vi ändra på säger Elin Mohlander grundare på RESIDUS. Kunderna ska kunna se vad dom köper och känna sig trygga i vad som ligger bakom det man betalar för. Vi anser att det är den enda vägen framåt om man som företag ska kunna prata om hållbarhet, etik och ansvar. Det handlar om ärlighet, öppenhet och att skapa dialog och förtroende hos våra kunder. 

RESIDUS har sedan starten 2017 arbetat aktivt med hållbarhet och i samarbete med företaget Trustrace lanserar de nu QR koder i alla sina produkter. QR koden kommer att sitta i tvättlappen och kan enkelt läsas av med en mobilkamera som tar dig in på en plattform där du kan se hur långt produktionskedjan är transparant och vilka fabriker som ligger bakom plagget, från råvara i fibern till sömnad av plagget. Oavsett om plagget är nytt eller köpts i andra hand så finns informationen kvar i tvättlappen och kan läsas in av nästa ägare.

Helt suveränt tycker vi på Butik Paletti!

Nyhetsbrev juli

Hej alla fina! Här kommer ett nyhetsbrev med lite smått och gott! Nytt släpp från Mini Rodini t.e.x!
Nu njuter vi av de sista sommarveckorna sen ser vi fram emot hösten som kommer bli kanon. Eller hur?!
(På bilden ser ni kläder från fina Ebbe.)

INFO COVID-19

INfO COVID-19
Vi håller avstånd och visar respekt för varandra i våra butiker. (Handsprit finns från våra fina ekologiska varumärken att tillgå och köpa hem såklart. ) .
💚Vi erbjuder hemkörning med bil eller cykel beroende på avstånd 👍
💚Vi erbjuder egen tid i butikerna mellan 10-11 alt 18-19 för dig i riskgrupp. 💚
Slutligen tack till er för vi är så otroligt tacksamma för ni väljer att konsumera hållbart och när ni behöver något kommer till just oss. Tack för ni väljer att handla med hjärtat ❤️ i våra mysiga 3 butiker och på www.butikpaletti.se
Njut dagen och kanske vi ses i våra butiker i sommar i Eksjö, Halmstad samt Unnaryd
Kram och va rädda om varandra
Anna Linnéa Linda och Anna L
.
#butikpaletti #medvetenkonsumtion #hållbarlivstil #halland #visithylte #småland #hållbartmode #byttilleko #handlamedhjärtat #unnaryd #lantbutik #resmål #eksjö #Halmstad

Sommar-SALE och nytt nyhetsbrev!

Mitten på juni redan, vi kanske får ändå fler besök i våra fysiska butiker denna sommar när det blir mer semestrar i vårt eget land. Ni är sååå välkomna. Vi tipsar gärna om vad ni kan göra runt våra butiker. Eksjö, Unnaryd och Halmstad är alla tre fina pärlor med mycket att se och göra.

Här ser ni vårt senaste nyhetsbrev, vi kör igång sommar-rean nu. Så in och fynda! Läs här!

Vår resa

Fortsättning på vår ”story” följer här. Tack ni som tar er tid att läsa. Lite långt inlägg🥰 ) bild från 2015)
Vår resa började redan 2011 i Unnaryd, Hallands län. Från början var de tänkt en webbshop och så lilla lantbutiken upptill.
Idag finns vi i Unnaryd, Eksjö, Halmstad samt som webshop. Vi startade butikerna, då vi saknade utbudet av hållbara och samtidigt moderna produkter för hela familjen i vår närhet. Samtidigt bevisa de går att driva affärsrörelse på landet och bedriva landsbygdsutveckling.

Vi ville dessutom samla många olika slags produkter under samma tak för att kunden skulle slippa leta på flera ställen.

Vi vill ge Dig som kund ett ställe där man på ett enkelt sätt kan handla med gott samvete, helt enkelt handla med hjärtat.
Vi vill inspirera dig som kund med med kunskap kring våra produkter vad gäller miljöfrågan och lyfta fram duktiga designers och varumärken.
Vi har samlat många av de varumärken och produkter som vi gillar och uppfyller de krav som finns kring medveten konsumtion. Vi ställer krav på våra leverantörer och vill veta varifrån produkten kommer, etiska normer, om produkterna är Fairtrade, Ekologiska, klimatsmarta och Naturliga.
Bra Miljöval och gärna närproducerat vad gäller livsmedel. ❤️Förtroendet vi har gentemot våra leverantörer och kunder vill vi att Du som kund ska känna hos oss.

När de gäller kläder så vill vi veta hela produktionsledet, från bomullsfrö till färdig vara för att ta in ett varumärke. Innehållet i de livsmedel och produkter som vi säljer ska vara naturligt och hellst ekologiskt &
kravmärkt. Vi sätter också stort värde på att gynna producenter i vår närhet och lyfter gärna dem. Bjuder in dem till olika event och happenings.
Vi vill erbjuda Dig som kund en trygg och personlig upplevelse när du besöker våra butiker. Våra butiker är inredda av oss själva med främst återbruk. Mer om butikerna framöver.
Tack för ni följer oss på hållbara resa.
Med värme Anna och Linnéa ❤️ #palettithestory

Nyhetsbrev April

Här ser ni månadens nyhetsbrev med lite erbjudanden och inspiration. Mycket vårfint i butiken och på webben.
Vi vill också passa på att säga TACK till alla som stöttar, lajkar och uppmuntrar dessa tider.
Massor med cyberkramar till er!

Läs brevet här!