Annas goda ”veckosallad”
”Veckosallad”
Jag kallar den så just för att den är perfekt att göra en stor laddning, förvara i burk med lock i kylen så håller den hela veckan. Perfekt nödlösning när det råder ”ide’torka på grönsaksfronten”
Till 4-5 personer men gör med fördel dubbelt
Du behöver:
200 g vitkål
1 liten purjolök
2 morötter
1 paprika
1⁄2 dl av vardera *vinäger, olja & vatten
1⁄2 dl socker…eller annan sötning tex honung om socker är bannlyst
1⁄2 tsk salt
Gör så här:
1. Skölj och finstrimla vitkål och purjolök.
2. Skala och grovriv morötterna, strimla den urkärnade paprikan.
3. Koka upp vinäger, olja, vatten, socker och salt.
4. Häll lagen het över grönsakerna.
5. Blanda om och låt salladen kallna.
6. Förvara i kylskåp. (Funkar faktiskt bra att frysa också)
Allt som bara går använder Anna ekologiska grönsaker/Ingredienser som ni säkert förstår och eller närproducerat när de är säsong för det. Kommer såklart även hemmaodlat när de också är läge framöver…
Smaklig spis, kram Anna 😋