Annas bästa tips till glöggminglet…
Annas bästa tips till glöggminglet… Flera av ingredienserna finns i våra butiker. Se här > (6-8 portioner)
Botten:
2 dl pekannötter
2 dl solrosfrön
8 urkärnade dadlar
1 msk honung
2 tsk malen kanel
1 tsk malen nejlika
1 krm malen ingefära
1 krm malen kardemumma
en gnutta salt
Fyllning:
1 dl macadamianötter
1 dl pinjenötter
½ dl solrosfrön
½ dl kallpressad raw kokosolja
1 skalad clementin
1 – 1½ msk honung
¼ dl vatten
Börja med att göra botten. Mixa pekannötter och solrosfrön i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser till botten och mixa igen. Tryck ut botten i en form (ca 15-16 cm diameter) med avtagbar kant.
Mal macadamianötter, pinjenötter och solrosfrön i en mixer.
Gör kokosoljan flytande i ett ljummet vattenbad.
Tillsätt övriga ingredienser till fyllningen och mixa igen tills fyllningen är helt slät. Bred ut fyllningen över pepparkaksbotten och ställ kallt för att stelna till, gärna i frysen så går det fortare.
Innan servering kan du pudra cheesecaken med kanel och dekorera med pekannötter och clementinskivor.
SÅ GOD, LYCKA TILL!