Pons menorca

Pons Avarcas-sandaler är tillverkade för hand av topp kvalitativt äkta skinn enligt de traditionella måtten. Ursprungligen tillverkades sulorna av återanvända däck, vilka var stabila och hållbara. Numer är sulorna tillverkade av lätt gummi, fortfarande med samma karaktäristiska fulländning av den traditionella sydda sulan. Alla modeller, herr, dam och barn bevarar de väsentliga egenskaperna av original-avarcas’en från Menorca: en sko med mer än 100 år av tradition, bekväm och motståndskraftig, först använda av bönder och folk på landsbygden, åter-uppfunna för att bli en basic och nödvändig accessoar för dem som vill ha stil och bekvämlighet hela dagen!
Pons är en familjeägd affärsverksamhet baserade i Ciutadella på Menorca och har sedan 1945 varit specialiserade på hantverket att tillverka äkta avarcas.

Nuvarande skomakare är den tredje generationen skomakare som stolt har fortsatt familjetraditionen.

Avarcas Pons är välkända för att vara handgjorda i verkstäder där varje liten detalj får den yttersta omsorg: från råvaran som används för design och finish, till att uppnå en produkt av högsta kvalitet.

Avarcas Pons kollektion går från de mest rustika modellerna till de mest moderiktiga, med ett stort urval av underbara färger, sulor och läder.

Bland fashionistas som använder Pons avarcas hittar man den Spanska Kungliga familjen!

Visar alla 16 resultat