People tree

People Tree bär man med gott samvete.
People Tree framkallade den första integrerade leveranskedjan för ekologisk bomull från gård till slutprodukten och var den första organisationen någonsin att uppnå GOTS (Global Organic Textile Standard) certifiering på en leveranskedja helt i utvecklingsländerna.

People Tree erkänns av kunder och modebranschen som en pionjär inom rättvis handel på ett miljömässigt hållbart sätt. I över tjugo år, har People Tree handlat med rättvis handel med hantverkare och bönder i utvecklingsländerna
och producerar etiskt och ecomode. Rättvis handel handlar om att skapa ett nytt sätt att göra affärer; att skapa tillgång till marknader och möjligheter för människor som bor i utvecklingsländerna.
De arbetar också hårt att se till att det är hållbara produktionsmetoder för att minimera miljöpåverkan. Kollektionerna är certifierade ekologiska och Fairtrade, alla kläderna är färgade med safe och azo-fria färgämnen.
De fraktar med båt, i stället för luft, och väver mycket tyger för hand, att minska påverkan på den globala uppvärmningen. På people trees egna hemsida kan man följa den som tillverkat kläderna. www.peopletree.co.uk

Endast ett sökresultat