ossoami

HÅLLBART FÖR PLÅNBOK & MILJÖ
Ossoami är först i världen med att erbjuda barnjeans knäförstärkta med Corduradenim. Ossoami kan garantera att du inte längre behöver lappa några knän.
Ossoami håller nämligen minst tills det är dags för nästa storlek
Hållbarhet för oss startar alltid med produkter som håller. Därför att vår värld kräver minskad konsumtion för att överleva på sikt.

Våra jeans har en slitstyrka på knäna som är 17-34 gånger större än alla andra barnjeans på marknaden. Det betyder att du – om du har problem med att just knäna på barnens byxor slits ut alldeles för fort – tillåts köpa betydligt färre barnbyxor. Det blir oerhört mycket billigare i längden. Dessutom gör du en jätteinsats för miljön.

All form av textil produktion kräver stora mängder energi, vatten och kemikalier. Många produkter idag produceras av kostnads/lönsamhetsmässiga skäl i alltför dålig kvalitet. Dålig kvalitet leder till att vi tvingas konsumera alldeles för mycket och därmed slösa med jordens resurser. Överkonsumtion är ett av de största hoten mot vår miljö idag.

För att tillverka ett par barnjeans går det åt 10.000 liter vatten, 10 kg CO2, 9 m2 odlingsyta och mer än ett kilo kemikalier. I Sverige säljs det ca 5 miljoner par barnjeans per år! 80% av svenska barnfamiljer (som köper dessa 5 miljoner par jeans) upplever, enligt en nygjord marknadsundersökning, att kvaliteten på barnbyxor är ett problem. Tänk om alla vi 80% kan förbruka fyra par jeans per barn och år istället för tio-tjugo. Det är ett ganska enkelt räknestycke att komma fram till vilken insats det skulle göra både för miljön och familjens ekonomi!

No products found which match your selection.