menskopp

Menskopp är ett väldigt finurligt mensskydd. Det är en liten kopp gjord av silikon godkänt för medicinskt bruk som samlar upp mensen istället för att suga upp den som en tampong. Detta gör att den inte påverkar och torkar ut slemhinnorna i underlivet, till skillnad från de traditionella mensskydden.
Koppen kan sitta i upp till 12 timmar. Efter det så tar man ut den, tömmer den i toaletten eller duschen och tvättar av den med parfymfri, pH-neutral tvål så att den är klar att använda igen.

En annan fantastisk grej med Menskopp är att det går att bada med den. Den sluter tätt, vilket gör att mensen stannar i koppen och vattnet stannar ute. Du behöver inte gå och tömma den för att du har badat. Man får friheten tillbaka! Gör vad du vill, när du vill. Tänk inte på att du har mens.

Den är väldigt snäll mot plånboken, den håller i flera år och du behöver bara EN.

Ur miljösynvinkel så är menskoppen en fantastisk uppfinning. En kvinna använder i genomsnitt ca 12 000 tamponger och bindor under sin livstid eller ca SJU menskoppar. Det gör en enorm skillnad för sopbergen!

Vår menskopp, MonthlyCup, är den första menskoppen som är tillverkad i Sverige, vilket innebär att det har varit schyssta arbetsvillkor hela vägen.

Få friheten tillbaka du också!

Visar alla 6 resultat