Knowledge Cotton Apparel

Knowledge Cotton Apparel startade redan 1969 med sin ekologiska bomullsproduktion och ligger därmed i framkant med sitt miljötänk genom hela produktionen. Kvalitet, snygg, stilren och tidlös design är de som gäller för våra kära danska grannar.Medveten konsumtion är deras motto och beundransvärt är att de använder endast 1 L vatten vid sin jeansproduktion till skillnad mot sina konkurenter som använder betydligt mer vatten. Vi är lite extra stolta över att tillhandahålla detta varumärke.


Hållbarhet – kärnan i vår verksamhet

Här på KnowledgeCotton Apparel tror vi på hållbart mode som gör skillnad. För oss handlar mode om mycket mer än plaggen vi bär. Det handlar om respekt för människor och miljö.

Vi gör tidlösa, hållbara produkter som har så liten påverkan som möjligt på planeten. Vår idé är att erbjuda medvetna konsumenter hållbara modeval, där de inte behöver kompromissa med stil, komfort eller kvalitet.
Kunskapen att göra skillnad

Vår inspiration kommer från de stora miljöutmaningar som mänskligheten står inför. Så enkelt är det. Allt har sin grund i en medvetenhet om hur vi påverkar planeten. Att ansvaret är vårt. Att vi kan, och måste, göra skillnad. Det är dags att agera nu – kläder kan vara hållbara, måste vara hållbara.

KnowledgeCotton Apparel är inget traditionellt modeföretag. För oss har det aldrig funnits några tvivel kring hållbarhet. Det ligger i vårt DNA. Med det sagt har det inte varit lätt för oss att hitta producenter och fabriker som delar vårt synsätt. Men när vi lyckas så skapar vi någonting helt unikt tillsammans. Känslan av att sträva mot gemensamma mål.

Visar 1–16 av 131 resultat