Cocoon Kapok ekologisk Spjälsängskudde/junior 38×55 cm

439kr

En kapok juniorkudde är 100% ekologisk och allergivänlig.
100% fri från skadliga kemikalier.

Det naturliga valet för en perfekt natts sömn.

Kapok juniorkudde har dragkedja på sidan som gör det möjligt att justera fyllningen efter barnets önskemål.

BESTÄLLNINGSVARA

Denna produkt beställs till butik och hämtas i någon av våra butiker. Om du är intresserad av att vi skickar till dej, kontakta oss för uppgift om fraktavgift

 

← Tillbaka

Product Description

Cocoon Company tillverkar 100% ekologiska och naturliga produkter som ett alternativ till traditionella sovprodukter.

Kapok
Kapok är en naturfiber som innehåller 80% luft och är 8 gånger lättare än bomull vilket gör den till den lättaste naturfibern i världen och den andas bättre än någon annan naturfiber. De många kompletterande fibrerna i Kapoken gör at fibern känns silkesmjuk. Kapokträdet som också kallas Silke-bomullsträdet kan bli upp till 70 meter högt. Trädet kan växa upp till 4 meter per år och bära upp till 4000 frukter.

Ekologiskt & Giftfritt
Kapok är 100% naturligt och ekologiskt. Det används inga bekämpningsmedel eller gifter under produktion eller förarbete.

Allergivänligt
Kapoken innehåller också ett naturligt antibakteriellt bitterämne som gör det omöjligt för husdammskvalster att leva i produkten. Därför rekommenderas Kapokprodukter speciellt till allergiker.

Isolerande & temperaturreglerande
På grund av Kapokens unika struktur absorberas fukt inte i fibern som förblir torr och mjuk hela natten igenom. Detta gör den är användbar sommar och vinter, ute som inne.

Hållbar produktion
Kapokträdet växer vilt i de tropiska regnskogarna. Genom att använda Kapok värnar man om en hållbar produktion och man är med till att säkra regnskogens bevarande. Man fäller varken träd eller plantor och inga djur kommer till skada.