Filosofi

Vår filosofi om medvetna val och justa produkter

Naturligt

Vi håller oss utanför onödiga tillsatser, i den mån det är möjligt vill vi ha rena naturliga ämnen i produkterna. När de gäller ekolgisk odling är vi främst för GOTS som idag är de bästa märkningen vad gäller textil. Då är du som kund garanterad att plagget är fritt från skadliga ämnen hela ledet, i  tillverkningskedjan och även att arbetarna bakom det har haft bra villkor. Även infärgningen av plagget är i mijlövänliga färger. Fairtrade, rättvis handel, är bra villkor för de som arbetar och gäller utanför Europa.Bra löner , främja kvinnors företagande osv. Vad gäller ekologiska livsmedel kännetecknas de ofta med KRAV (Sverige) och EU-blomman/lövet i Europa.

Innehåll

Betyder att du ska veta vad produkten innehåller, information om råvaror, ursprung och vad som sker under tillverkningsprocessen.

Ekologiskt

Väldigt förenklat är detta odling av råvaror utan gifter och bekämpningsmedel samt färgning och beredning vad gäller textilier utan skadliga kemikalier.

Rättvis produktion/Fairtrade

Inget barnarbete, bra arbetstider, säker arbetssituation, värdiga löner, rätt till sjukvård och skolgång, mm. Detta avser länder utanför Europa.

Svensk produktion

När/här producerat och när-designat – javisst. Vi främjar våra kollegor runt omkring oss och visar upp deras produkter med stolthet. Ur mijlösynpunkt såklart perfekt. Varan eller produkten har heller inte färdats långt.

Hållbar konsumtion

Handlar också om att köpa det som känns bra för dig , där du vet att produkten håller måtten. Bra för miljön och dig själv och vi brukar säga konsumera rätt och grönt.

Second hand/ Re-use

De som någon tröttnat på kanske någon annan tycker om. Mycket bra för miljön! Är det bra kvalite på plagget ifrån grunden kan det återanvändas om och om igen.

Recycle

handlar inte bara om traditionell återvinning. Att göra om något som använts i ett annat syfte tidigare är ju ett fantastiskt miljöval. Ex ett gammalt cykeldäck kan bli ett armband eller tidningar till en skål. Återanvända glas till att göra en ny vas.