Mini Rodini Wool Socks black

100kr

Svarta strumpor tillverkade i en ekologisk blandning av ull och bomull med stretch. Strumporna har förstärkt tå och häl och är dekorerade med ett pandamärke. Ekologisk ull är ett smart och hållbart material som andas väl, är naturligt antibakteriellt och har temperaturreglerande egenskaper.

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , , , , , ,
← Tillbaka

Product Description

Pandamärke på sidan
• Förstärkt tå och häl
• 30 % Ekologisk ull 50 % Ekologisk bomull 17 % Polyamid 1 % Elastan
• GOTS-certifierad
• Tillverkad i Turkiet
• SKU 2276013999

Ull är ett naturligt, förnybart och slitstarkt fiber. Det har temperaturreglerande egenskaper, det andas väl och håller dig varm. Ull är biologiskt nedbrytbart och bidrar därför inte till mikroplast föroreningar som syntetiska fiber, till exempel polyester. När du väljer ekologisk ull stöttar du även hållbart jordbruk och bättre djuromsorg. Ekologiska får är omhändertagna, matade och transporterade med största intresse för deras välmående och de får leva frigående med gott om utrymme. Ekologiska bönder jobbar förebyggande med sjukdomar vilket gör att djuren inte behandlas regelbundet med antibiotika, avmaskare eller bekämpningsmedel.

En av fördelarna med ullplagg är att de inte behöver tvättas så ofta. Behöver du tvätta hela plagget, följ råden på tvättrådslappen. Vi rekommenderar att undvika tvättmaskinen så gott det går och följa råden nedan för att förlänga plaggets livslängd:

• Vädra ditt ullplagg för att ta bort lukt
• För vävd ull: använd en mjuk klädborste för att ta bort smuts på ytan
• Förvaring: vävd ull bör hängas på en galge, stickad ull bör vikas varsamt

Eftersom vi arbetar med produkter som riktar sig till barn tycker vi att kontroller av kemikalier är extra viktigt. Detta plagg är GOTS-certifierad – den strängaste certifieringen för ekologiska material som finns på marknaden idag, vilket innefattar kontroller av varje steg i produktionskedjan inklusive kemikaliehantering och arbetsförhållanden.

Certifiering: GOTS
Certifieringsnivå: Tillverkad med ekologiskt innehåll
Certifierat av: Soil Association
Licensnummer: DK28238