Product Description

Sumatra Gayo Mountain kommer från Aceh-provinsen på Sumatras allra nordligaste spets. Allt kaffe odlas helt utan kemikalier. Kaffet växer på upp till 2000 meters höjd.250 g, Notera om du önskar malt kaffe eller hela bönor i meddelande raden.

Efter plockning av de mogna bären så skalas fruktköttet av. Detta görs direkt av bonden på en maskin som ofta är byggd av metallbitar och cykeldelar. Därefter fermenteras kaffet över natten i vävda plastsäckar innan det dagen efter börjar torkas i solen.

Processen ovan ger ett kaffe som kombinerar det bästa från ett tvättat Gayo-kaffe och en traditionell Sumatra Lingtung eller Mandheling. Det ger ett kaffe med en karaktär som går från gräsig till kryddig och mjukt rund. Fylligheten är STOR och det är också den som ger Gayo (eller Acehkaffe) sin unika status på världsmarknaden.

Kaffet kommer från kooperativet Permata Gayo. För tillfället har kooperativet 394 medlemmar med 567 som står i kö för att komma med. Kooperativet startade 2005 med 50 medlemmar efter att många kaffebönder återvände till regionen efter år av inbördeskrig. 2007 fick kooperativet ekologisk certifiering, och 2008 blev de rättvisemärkta. Arealen är ca. 700 hektar av dubbelcertifierat kaffe.

250g.

FAKTA:

Ursprung: Indonesien Region: Aceh Producent: Permata Gayo Cooperative Altitud: 1300 meter Varietet: Caturra, Ateng, Jember Typica Process: Pulped Natural. Kaffet plockas för hand av den enskilde bonden på små familjejordbruk. Därefter skalas kaffet med en handpulper innan det läggs i plastsäckar – med 35-40% fuktighetshalt. Kaffet skalas sedan innan det torkas i solen till 13% fuktighet. Kaffet vilar sedan några veckor innan det skeppas.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Johan&Nyström Sumatra Gayo”