Cocoon merino wool täcke vagga/vagn 70*80cm

1 539kr1 859kr

Ge ditt barn en förtrollande nattsömn med ett exklusivt ulltäcke för baby med en fyllning av obehandlad merinoull.

Välj fyllnadsgrad heavy, medium, light

← Tillbaka

Product Description

Cocoon Merino Wool ulltäcke för baby är ett exklusivt täcke som tillverkats av finaste ekologiska merinoull och har ett skyddande överdrag bestående av silkesmjuk och 100 % ekologisk bomull. Vår Cocoon Merino Wool-serie har utvecklats och formgetts i Danmark och producerats i Europa

Varken kemikalier eller syntetiska fibrer har använts vid framställningen av våra ullprodukter.

Merinoull andas väldigt bra och ser till att sömnen blir behagligt tempererad och torr.

Merinoull innehåller lanolin, som gör att dammkvalster och bakterier inte kan överleva i ullfibern.

Vi har valt att framställa våra ulltäcken från merinofår, som dagligen rör sig fritt i bergen, eftersom dessa får ger en längre ull tack vare det kallare klimatet. Genom att välja en längre ullfiber känns våra ulltäcken luftigare samtidigt som förmågan att andas och den värmereglerande effekten förbättras.

När vi väljer ulleverantörer är det inte bara viktigt för oss att kvaliteten på merinoullen är helt på topp, utan också att ullen framställs med djurens bästa för ögonen. Vi har därför som strikt policy att vi endast använder ull från merinofår som är frigående, att fåren klipps på ett korrekt och djurvänligt sätt och att de inte utsätts för mulesing.

TVÄTTRÅD:

Ull är en fantastisk fiber, eftersom ullen har så helt unika egenskaper, och därför bör du också ta väl hand om dina ullprodukter från Cocoon.

Ull innehåller det naturliga ämnet lanolin, som skapar en antibakteriell miljö och som ger ullen dess självrenande egenskaper. Det är också denna egenskap som gör att ull inte börjar lukta, och därför är det ytterst sällan man behöver tvätta sin sovprodukt av ull från Cocoon. Vi rekommenderar därför:

  • att du regelbundet vädrar din ullprodukt i friska luften för att bevara dess form och fyllighet.
  • att du bara fläcktvättar din ullprodukt om det blir nödvändigt.
  • att du tar din ullprodukt till kemtvätten om du vill ha en mer grundlig rengöring av din sovprodukt.

Tvätta dina naturprodukter med ekologiskt ulltvättmedel