Cocoon Kapok Madrasskydd 90X200

500kr

Madrasskydd 90×200

499,95 SEK Inkl. moms

Cocoons madrasskydd skyddar madrassen mot sängvätning och andra olyckor.

Madrasskyddets unika innehåll av 100% obehandlad bomullsflanell med ett ventilerande och naturligt nedbrytbart membran. Det gör att lakanet är skönt och mjukt att ligga på och dessutom vattentätt och andningsbart.

Madrasskyddet ska placeras mellan madrassen och ett vanligt lakan. Madrasskyddet har resårband i ändarna. Dessa kan fästas runt madrassens kanter så att det hålls på plats hela natten.

Madrasskyddet är 100 % Oeko-tex certifierat.

90×200 cm

Kan restnoteras

← Tillbaka

Product Description

ANDNINGSBART OCH VATTENTÄTT MADRASSKYDD

Är du förälder? Då vet du säkert att det när som helst kan ske en liten olycka i sängen. Kiss och kräk kan slita hårt på en bebismadrass över tid. När barnet ska lära sig att sova utan blöja är det vanligt med små olyckor i sängen. Här är ett madrasskydd en viktig del. På Cocoon har vi utvecklat ett brett utbud av ventilerande och kemikaliefria madrasskydd till barnvagnen, vaggan, spjälsängen och mycket annat.

VAD ÄR ETT MADRASSKYDD?

Både stora och små kan råka ut för olyckor i sängen, och därför är madrasskyddet en bra lösning. Cocoons madrasskydd placeras ovanpå madrassen, under det vanliga lakanet för bästa komfort för barnet. Madrasskydd för bredare madrasser fästs med resårband runt madrassens kanter. Det gör att madrasskyddet håller sig på plats hela natten. Madrasskydd till smalare och mindre madrasser på vilka barnet inte rör sig lika mycket, exempelvis en vagga, barnvagn eller babylift, har inga resårband.

Utmaningen med vanliga madrasskydd är att kroppen inte kan andas genom den vattentäta ytan. Många tycker därför att det inte är särskilt bekvämt att sova på madrasskydd. Vid utvecklingen av Cocoons madrasskydd var det därför väsentligt att underlaget skulle vara andningsbart och behagligt att ligga på. Vi har lyckats genom att klä vårt unika ventilerande membran med det läckraste tyget av 100 % obehandlad bomullsflanell. Det unika membranet förhindrar att vätska tränger in i madrassen, samtidigt som kroppen kan andas genom lakanet.

TVÄTT AV MADRASSKYDD

Det är lätt att tvätta Cocoons madrasskydd. För att tänka på miljön rekommenderar vi att du endast tvättar ditt madrasskyddet vid behov. Madrasskyddet är 100 % Oeko-tex certifierat, vilket innebär att skiktet inte innehåller rester av skadliga kemikalier som behöver tvättas bort innan användning.

Vi rekommenderar att du tvättar madrasskyddet i 40 °C (max 60 °C) vid en eventuell olycka. Välj ett tvättprogram för tung tvätt eftersom madrasskyddet blir tungt när det tvättas, och därför kan några tvättmaskiner ha svårt för att centrifugera det. Om det inte går att centrifugera bort vattnet vid den första centrifugeringen rekommenderar vi ytterligare centrifugering.

Madrasskyddet ska hängtorka och får inte torkas i torktumlare.

Observera att det kan krympa mellan 8 och 10 %.