Cocoon amazing maize kudde 50*60 cm

749kr

BESTÄLLNINGSVARA

Denna produkt beställs till butik och hämtas i någon av våra butiker. Om du är intresserad av att vi skickar till dej, kontakta oss för uppgift om fraktavgift

Fiberkudden är härligt luftig och läcker med ett överdrag av ekologisk certifierad bomull.Cocoon Amazing Maize är en revolutionerande produktserie tillverkad av vår miljövänliga majsfiber. Fibern tillverkas av 100 % återvinningsbara och naturligt nedbrytbara resurser, som därmed är fantastiskt bra för vår miljö och natur. Fibern är dock inte bara bra för miljön, utan även för din nattsömn.

← Tillbaka

Product Description

Obs endast beställning till butik.

 

Cocoon Amazing Maize är en revolutionerande produktserie tillverkad av vår miljövänliga majsfiber. Fibern tillverkas av 100 % återvinningsbara och naturligt nedbrytbara resurser, som därmed är fantastiskt bra för vår miljö och natur. Fibern är dock inte bara bra för miljön, utan även för din nattsömn.

100 % vegansk och biologiskt nedbrytbar majsfiber

Andningsaktiv, värmereglerande och allergivänlig

Medelvarm & varm

 

Majsfiber är en konstgjord biofiber som har konstruerats till att ge de bästa isolerande och andningsaktiva egenskaper, som vi känner igen från ull- och kapokfibern. Produktserien kombinerar det bästa från två världar – de miljömässiga fördelarna och fiberns fantastiska kapacitet.

Liksom ullfiber har majsfiber en ihålig fiberstruktur, vilket ger majsfibern dess utmärkta och unika temperaturreglerande egenskaper. Samtidigt är majsfibern andningsaktiv men vattenavvisande i likhet med kapokfibern. Det innebär att majsfibern leder bort fukten genom produkten istället för att absorbera den. Därmed håller sig majsprodukten torr och mjuk natten igenom.

Majsfiberprodukterna känns på ungefär samma sätt som traditionella fjäder- och duntäcken, som både är luftiga och lätta. Tyget runt majsfibern är av härligt mjuk naturvit certifierad ekologisk bomull för att säkerställa att bomull av bästa kvalitet används, och certifieringen garanterar även att bomullen inte har kommit i kontakt med några kemikalier under dess tillblivelse – både för din och för naturens skull.

Majsfibern är den första konstgjorda fiber som tillverkats av en till 100 % förnybar resurs. Denna nya unika biofiber är vår gröna motsvarighet till dagens syntetiska och oljebaserade plastfibrer. Syntetiska fibrer och plastfibrer kan inte brytas ner naturligt, och de kan heller inte återvinnas på ett optimalt sätt och därför är dessa fibrer en belastning för jordklotet och för oss som lever här. Majsfiberns naturliga kretslopp bidrar till en enkel och miljövänlig produktion. Den värnar om samma natur som våra råvaror härrör från, och som vi alla delar.

TVÄTT: Eftersom vår serie Amazing Maize endast har framställts från naturliga råvaror utan tillsats av kemiska ämnen, är det inte nödvändigt att tvätta Amazing Maize-produkten innan användning. För att du ska kunna ta hand om din majsprodukt på bästa möjliga sätt, rekommenderar vi:

  • att du regelbundet vädrar din majsprodukt så att den håller sin luftiga form och för att säkerställa ett bra sovklimat.
  • att du ENDAST maskintvättar den om det är nödvändigt, i 40 grader och i max 60 grader, samt vid låga varvtal för att förhindra att fibrerna trasslar in sig i varandra. Det är dock lätt att separera dem från varandra om detta skulle inträffa.
  • att du torktumlar din majsprodukt vid medelvärme med ullbollar för att minska torktiden och för att säkerställa att fibrerna fördelar sig jämnt i produkten. Använd INTE tennisbollar då dessa är för hårda och förstör fibrerna.
  • att du tvättar din majsprodukt med ett kemikaliefritt tvättmedel för att säkerställa att produkten fortsätter att vara ekologisk och allergivänlig. Använd exempelvis tvättmedel från Sonett, med ren ekologisk olivoljesåpa, då detta tvättmedel bevarar fibrernas elasticitet och mjukhet. Eller använd våra naturliga tvålbär.