Ekologiskt Lammskinn

2 500kr

Underbart ekologiskt berett  lammskinn från Vadets Gård

 

Detta är en beställningsvara men underbart ekologiskt lammskinn. Vi meddelar leveranstid vid beställning

 

 

4 i lager (kan restnoteras)

← Tillbaka

Product Description

Underbart ekologiskt berett  lammskinn från Vadets Gård

De ekologiskt beredda skinnen går inte att tvätta, men pälssidan går bra att torka rent med vatten. Att hänga ut dem i ett stilla regn går också bra.

Ta in dem innan skinnsidan blir fuktig. De blir stela av vatten. Om skinnsidan torrfäller går det ändå att torka av den med en urvriden futig trasa för att få bort dammet. Dammet finns bara på de nya skinnen.

Information om Vadets Gård

Gården ligger i Torskinge i Värnamo kommun. Vi har 70 får varav 60 är av rasen pälsfår. De lammar inne i mars – april och sedan går de ute över sommaren så länge vädret tillåter.

Till stor del betar djuren på hagmarker och små åkrar som vi tycker är viktiga att de hålls öppna. De är ett viktigt kulturarv men även ett klimatsmart sätt att producera kött på eftersom hagmarker binder mycket kol.

Där trivs även många växter och djur som är beroende av att marken betas. Att örterna även ger en bra smak på köttet är också positivt..

Lammen slaktas sen på Öströö fårfarm i Halland eller Scan Linköping. Därefter går skinnen till garveri i Tranås, Tranås skinnberedning, innan de är klara för försäljning. 

 

 

http://www.tranas-skinn.se/ekoskinn.html

 

Länk från berederiet om ekoskinn.

 

www.vadetgard.com

 

 

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Ekologiskt Lammskinn”