Guerzoni Oro 100 ml

169kr

Guerzoni’s balsamico framställs av kokt druvmust som får mogna och åldras långsamt av naturlig
jäsning och ökande koncentration i fat av olika träslag, helt utan kemiska tillsatser eller aromämnen.
Gårdens biodynamiska odling producerar kvalitetsdruvor med äkthet som ger vinäger och balsamico
med en unik och ren smak.

← Tillbaka

Product Description

Guerzoni Oro 100 ml

GUERZONI

Ekologisk, biodynamisk balsamico lagrad i 8-10 år på ekfat.

Oro är fylligt söt och koncentrerad med en hög densitet.
En riktigt lyxig smaksättare för den färdiga rätten,
god att droppa på ostar, till charkuterier, frukt och glass.

Acetaia Guerzoni är en flera generationer gammal, familjeägd gård med djupa rötter i Modena.
Man tillverkar balsamico traditionsenligt med stor respekt för jord och mark och gården är ekologiskt
certifierad och Demeter-certifierad.

Familjens gård anpassas på 70-talet till den biodynamiska standarden Demeter och blir under
80-talet det första företaget i Italien som får ta emot Demetercertifieringen för biodynamisk
balsamicoproduktion.

Guerzoni’s balsamico framställs av kokt druvmust som får mogna och åldras långsamt av naturlig
jäsning och ökande koncentration i fat av olika träslag, helt utan kemiska tillsatser eller aromämnen.
Gårdens biodynamiska odling producerar kvalitetsdruvor med äkthet som ger vinäger och balsamico
med en unik och ren smak.

Oro är tillverkad av druvmust från Guerzoni’s egna ekologiska druvor. Hela produktionsprocessen
från druva till tappning sköts av Azienda Agricola Guerzoni.

Musten kokas ned genom den traditionella metoden i öppna kärl och man tillsätter sedan
en mindre andel vinäger. Sin djupa och karakteristiska sötma och välbalsanserade syra får
balsamicon då den lagras på ekfat. Den långsamma lagringen ger balsamicon dess mörka färg,
intensiva doft och komplexa smak.

Oro är fylligt söt och koncentrerad med hög densitet. En riktigt lyxig smaksättare
för den färdiga rätten, god att droppa på ostar, till charkuterier, frukt och glass.

Ursprung: Modena, Italien
Ingredienser: druvmust, vinäger. Innehåller sulfiter.
Druvsort: Lambrusco (Salamino and Ancelotta)
Lagringstid: 8-10 år
Densitet: 1.34
Syrahalt: 6%
Volym: 100 ml
Certifieringar: IGP, Ekologiskt certifierad, Demeter-certifierad