JUBILEUM!

Hjälp vad tiden går fort. Vi har jubileum i våra butiker!!!

Snart 7 år 🙌🙌 sedan vi öppnade i Unnaryd… 7 år 😅 i en gammal röd lite trist ful länga skulle vi ha ett lager med härliga produkter som vi själva älskade att använda. De var ekologisk hudvård, träleksaker, närproducerade godsaker och lite baby / barn kläder b.l.a. Snyggt att se på med riktigt schysst innehåll utan konstiga e nummer eller kemikalier. Man skulle helt enkelt handla med hjärtat. 💚

Ville samtidigt lyfta duktiga svenska och danska designers, berätta om deras resa och även jobba fairtrade. Att man inte ska handla på någon annans bekostad var viktigt för oss. Försöker dra mig till minnes vilka som var med oss från start men b.l.a Bellio vegetabiliska tofflor till barnen, Mockis, Ullas Tvålar, House of Hafi sylter, saft, Wheat barnkläder, Maria Åkerberg m.fl

Efter ett tag tänkte vi att ja, vi öppnar upp på helger och ser vad som händer. Och det gick ju bra. Eksjö öppnade upp för 5 år sen (3 år i nuvarande lokal) och Halmstad för 3 års sen (1 år i nuvarande lokal). Vi har ökat på med massor, ja massor, av varumärken.

Ni som följt oss vet att vi åkt på en massa krokiga vägar, och en butik som totalförstördes i brand, men upp på hästen igen och fixa ny butik. Ja, det har ju inte direkt varit enkelt och vi kämpar liksom lite än med vårt koncept för vi var tidiga med våra hållbara märken som också många av dem var nya på marknaden. Har lagt ner pengar och tid i verksamheterna för vi tror verkligen på det vi gör och att vi behövs. Lokal handel med unika butiker och personlig service. Fantastiska varumärken. Det kan väl inte vara annat än rätt?!

Tack till er alla för att ni gör detta möjligt!

Kramar från Linnea & Anna med kollegor.

Nytt Nyhetsbrev för oktober!

Vi firar i det nya nyhetsbrevet! Lite fina erbjudanden både i butik och på webben! Läs det här!

Får ni inte nyhetsbrevet så fyll i era uppgifter här >

Vad betyder GOTS?

Plagg som är certifierade enligt GOTS är märkta med GOTS symbol på etiketten. Bomull som är certifierade av GOTS kan spåras ända till gården där den har odlats. Genom GOTS märkning, ges kunden en trovärdig försäkran om att det ekologiska plagget verkligen är ekologiskt och att det är ansvarsfullt producerat. We like!

Några av GOTS kriterier

  • En textilprodukt som bär GOTS märkning måste innehålla minst 70% certifierad ekologiska fibrer.
  • Alla kemikalier, som tex färgämnen måste uppnå standardens särskilda miljömässiga kriterier.
  • Enheter för våtprocesser måste föra fullständiga register över användandet av kemikalier, energi, vattenförbrukning och rening av avloppsvatten.
  • Förpackningmaterial får inte innehålla PVC. Papper och kartong som används i förpackningsmaterial, etiketter och liknande, måste vara återvunnet och certifierat enligt FSC eller PEFC.
Materialskola – Trencel

Tencel är ett naturmaterial som tillverkas av cellulosamassa från snabbväxande träslag, framförallt eukalyptus och bok.
Råvaran är densamma som för viskos men tillverkningsprocessen är skonsammare för miljön. Den här fina klänningen från Thought är tillverkad i detta fantastiska material. Se mer från märket här >

 

Materialskola – Linne

Linne – vackert, miljövänligt och klassiskt material. Lin odlas i relativt kalla länder, därför är risken för skadeinsekter inte så stor och odlingarna behöver inte besprutas på samma sätt som bomull. Lin är naturligt, slitstarkt och smutsavvisande till sin natur, och de släta fibrerna i linnetyget gör att det inte kräver lika hård tvätt, tvätta alltså i lägre temperatur. Linne är även bra på att både absorbera fukt och transportera bort kroppsvärme vilket ger en sval och lätt känsla. Superskönt att ha på sig!

Vi har många fina linneplagg i butiken både till dam och till herr,
t.e.x underbara klänningar från Gossip (obs endast butiksvara),
KomodoKnowledge Cotton Apparel och Line of Olso.

Nyhetsbrev för augusti!

Missa inte vårt senaste nyhetsbrev. Där tipsar vi både om nytt och lite mer SALE!

Ha det fint alla!

Nytt Nyhetsbrev för juli är här…

Kika på vårt nyhetsbrev här. In och signa upp dig på förstasidan här om du inte redan gjort det!

Nyhetsbrev för 2018

Oj vad mycket det har varit att göra detta år. Vi har ju alldeles glömt att lägga upp våra nyhetsbrev. Gå gärna in och läs även de tidigare. Och du signar upp dig på första sidan med att ange din e-post! Läs det senaste här >

Här ser du nyhetsbrevet för:

MAJ
APRIL
MARS
FEBRUARI
JANUARI

Nytt nyhetsbrev för november!

Komodo

Komodo är ett brittiskt märke med lite skräddade kollektioner, ofta i sköna naturfiber och i vackra färger.

Komodo har varit en pionjär sedan början av 90-talet i att främja användningen och utvecklingen av
ekologiskt odlade naturfiber som exempelvis bomull, hampa, bambu och Tencel. Sedan starten har
Komodo enbart arbetat med mindre leverantörer där samarbetet bygger på rättvisa och respekt
för alla i produktionsledet. Teamet på Komodo besöker sina fabriker minst 2 månader varje år.

Underbara kläder. In och kika på dem här >

Swedish stocking!

Visste du att strumpbyxor är en av våra största konsumtionsvaror? Det har man kanske aldrig tänkt på?! De tillverkas av råolja och produktionen är väldigt skadlig för miljön. Swedish stockings är världens första miljövänliga strumpbyxmärke. De riktar sig till medvetna, moderna kvinnor och tillverkar våra produkter av högsta kvalitet i återvunnet nylon. Dessutom producerar de med solenergi, utan några avfallsrester och renar allt vatten som används vid färgningsprocesserna.

Visst låter det bra? Kika på de fina strumporna här >

Bobo Choses!

Bobo Choses. Det populära Barcelona stationerade företaget erbjuder kläder som är både trendiga, snygga och som alltid har sinne för humor.

Märket startades år 2008 med idén att tillverka barnkläder som fångar det magiska sättet barnen uttrycker sig på.  Den första kollektionen lovordades av såväl media som av konsumenter, och varumärket har sedan dess kommit att bli en favorit i modevärlden. Bobo Choses hyllas ofta av professionella stylister och av prestigefyllda magasin såsom Vougue, Milk Magazine och Marie Claire Enfants. Sedan starten har märket blivit uppmärksammat över hela världen för deras speciella stil och säljs idag i över 30 länder. Vi säljer Bobo Choses med stolthet! OBS. Spana in deras fina ryggsäckar också!

Titta på det fina här >

Nyhetsbrev september!

Hej på er! Vill ni läsa senaste nyhetsbrevet så klicka här > 
Vi presenterar bl. a nya märket Freds World by Green CottonJättemycket fint!
Ha det fint alla och tack för att ni handlar med hjärtat!

Nyhetsbrev augusti!

Hej alla härliga! Nu är augustis Nyhetsbrev skickat, hoppas det kan ge inspiration inför hösten!
Läs det här >

Sommarkläder!

Bara för att juli övergått till augusti betyder ju inte det att sommaren är över.
Augusti och september kan ju vara härligt ljuvliga. Bara lite klarare luft 🙂
Vi har mycket fina sommarkläder kvar!
Spana tex in By Heritage, Emma & Malena, Koolabah eller Thought.

Glad dag på er alla!

Nyhetsbrev för juli är här!

Nu har vi skickat nyhetsbrevet för juli. Får ni det inte med vill ha det så gå in på vår startsida och fyll i dina uppgifter!
Här kan du läsa det >

Ha en riktigt härlig dag alla!

Tinycottons

Härliga nyheter från Tinycottons kommer snart in på webben. Det Barcelona baserade varumärket Tinycottons skapar snyggt designat mode i hög kvalitet! I sina kollektioner leker man med såväl mönster, tryck, tillskärning som med färgsättning.

Barnkläderna från Tinycottons skräddas i Europeiska fabriker, och tillverkas av de mjukaste bomullsfibrerna från den världsberömda Pima merinoullen som är känd för att ge en extra skön kvalitet.

Barnen kommer älska dem!

SOMMAR-SALE!

Massor av härligt på sommarens stora SALE! In och titta på allt fint här >

Honung och vackra tvålar!

Underbart god honung gör Ulla på Dammshult som ligger strax utanför Torup!
Ulla har biodling med honungsproduktion på sin gård. Vi säljer dessa i butiken i Unnaryd.
Så fantastiskt god! Vi har naturligtvis även hennes fina tvålar, som är fin-fina att ge bort i present.
Se tvålarna här >

 

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR…

Sommaren är de härliga utflykternas tid. Nu tar vi oss tid att packa fikakorgen med hembakat, sött och svalkande
och beger oss ut. För som vi har längtat efter ljuset och lata dagar i värmen! Butik Paletti har massor av godsaker att ta med i korgen! Mycket som är närproducerat. Se här > Och förresten, det måste ju inte vara varmt och sol för en picknick. Tänk vad mysigt att klä sig i bra regnkläder när det duggregnar,  gå ut i skogen och ändå hålla sig torr. Vi har massor av finheter här >

Nu hoppas vi på en lång och härlig sommar, men som ni vet så finns vi på plats för er som vill hälsa på oss!

Massor med sommarkramar från hela Palettigänget!