Millimeter Design

Millimeter Sweden Design ABstartade 2008 som MilLimEter ekologiska barnkläder. Efter hand insåg de att miljötänket som hela företaget grundar sig på inte enbart innebär bruket av ekologiska material och certifierade textilberedningar, utan också kan omfatta återbruk eller reuse eller redesign som det också kallas. Den ledande stjärnan för företaget är miljöhänsyn och kreativt tänkande.

Vi på Millimeter valde att GOTS (Global Organic Textile Standard) certifiera våra produkter vilken är en global certifiering. GOTS certifiering innebär att företagen måste uppfylla krav som gäller sociala och etiska riktlinjer för dem som jobbar med tillverkningen. Inget barnarbete tillåts, alla har rätt till facklig anslutning, reglerade arbetstider m.m. Det är viktigt för oss!

Millimeters kläder produceras i Portugal av ett företag som har ett stort intresse i produktion av ekologiska textilier. Portugal hör visserligen inte till vårt närområde, men det ligger närmare Sverige än Asien, där många andra producenter finns.
För oss är det självklart att våra allra minsta ska ha rena kläder utan kemikalier och tungmetaller. Våra barn ska må bra och inte påverkas negativt av yttre förutsättningar