Produktbeskrivning

Varma och mjuka fingervantar i svart fleece med ribb vid handleden och ett pingvinmärke i konstläder på ovansidan av vardera handen. Det här är en klassisk och återkommande modell från Mini Rodini som är tillverkad i miljövänlig och 100 % återvunnen polyester.

• Färg: Svart
• Material: 100 % återvunnen polyester
• Produktion: Tillverkade i Kina

Mini Rodini har valt att ha fleeceprodukter gjorda i 100 % återvunnen polyester i sortimentet eftersom fleece är ett omtyckt, praktiskt och lättskött material för barnplagg. Genom att tillverka fleece i 100 % återvunnen polyester behöver inga nya material skapas från grunden. Istället används PET-flaskor, kasserade gamla mattor och kläder vid tillverkningen, vilket gör att vi sparar på planetens resurser. Produkter i fleece bör dock tvättas sparsamt. När fleeceprodukter tvättas, oavsett om de är gjorda i återvunna material eller ej, så släpper de ifrån sig små mikroplastbitar som sedan kan följa med ut i naturen.

Vårt råd är därför att vädra fleece i den mån det går. Vid mindre fläckar går det att torka av med en fuktig trasa eller att punktbehandla. Behöver hela plagget tvättas är det viktigt att följa råden på tvättrådslappen. Tänk också på att:

• Stryka fleecen enligt instruktionerna på tvättrådslappen. Strykning lägger ner fibrerna vilket gör att tyget släpper ifrån sig färre mikroplaster.
• Rensa filtret i tvättmaskinen regelbundet så att filtreringen hålls effektiv.
• Hängtorka istället för att torktumla.

Det hjälper oss att tillsammans ta hand om miljön.