Rea!
INSECTSSHORTS_MINIRODINI

Mini Rodini Insects Sweatshorts Ljusblå

349kr 174kr

Ljusblå sweatshorts i rak modell med printade insekter i olika färger. Shortsen har en mjuk resår i ribbmaterial och dragsko i midjan. Tillverkade i en blandning av miljövänlig Modal® och ekologisk bomull.

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: , , , , Taggar: ,
← Tillbaka

Product Description

  • – Färg: Ljusblå eller beige
    – Material: 52 % micromodal, 48 % ekologisk bomull
    – Produktion: Tillverkade i Turkiet

Tyget som använts vid tillverkningen av dessa sweatshorts är gjort i en blandning av ekologisk bomull och miljövänlig Modal®. Modalfibrerna tillverkas av miljöcertifierat bok- och granträ vilket gör att de är 100 % biologiskt nedbrytningsbara.

Modal® används för att ersätta konventionell viskos, som vid sin tillverkning kräver skadliga kemikalier som ofta läcker ut och skadar miljö och hälsa. I Modal® däremot, återvinns och återanvänds kemikalierna istället för att läcka ut i naturen.

Vid odling av träden som blir Modal® används dessutom mycket

mindre landyta och vatten än vid bomullsodling.

Dessa sweatshorts är OCS-certifierade vilket säkerställer att de innehåller ekologiska fibrer. OCS är den standard vi använder när den strängare GOTS-certifieringen inte är tillämplig. Det kan till exempel vara när materialsammansättningen i produkten består av en blandning av ekologiska fibrer och andra miljövänliga material som t.ex. Modal® eller återvunnen polyester. Vi gör barnkläder och ställer höga krav på långsiktig hållbarhet – både för naturens skull och för de som tillverkar, hanterar och använder våra produkter. Därför tycker vi att det är en självklarhet att säkerställa våra hållbarhetssträvanden genom certifieringar av tredje part.