Tonkabona

Tonkaböna

79kr

Tonkaböna

SARABAR

Tonkabönan torkas och marineras i rom för att förstärka
den unika smaken.

Mycket aromatisk med tydliga inslag av bittermandel,
plommonkärna och vanilj.

Används i desserter tillsammans med grädde och choklad.
Passar även ihop med smaker som kaffe, vanilj, melon och aprikos.

Kategori: Taggar: , ,
← Tillbaka

Product Description

Tonkabönan härstammar från arten Fabaceae från Sydamerika. Efter att ha torkats
marineras bönorna i rom för att förstärka smaken ytterligare.

Tonkabönan
är mycket aromatisk med starka inslag av bittermandel, plommonkärna
och vanilj. En unik och väldigt speciell smaksättare.

Tonkabönan används vanligtvis i desserter tillsammans med grädde. Den gör sig även bra
tillsammans med choklad, kaffe, vanilj, kokosnöt, anis, melon, körsbär, honung, apelsin,
rabarber samt aprikos. Fungerar också bra tillsammans med fylliga maträtter som tomatsoppa
eller potatismos.

Prova våra desserter med tonkaböna.

Semifreddo med tonkaböna och mandelcréme
Semlor med mandelgrädde och riven tonkaböna

Leverantör: Sarabar
Ursprung: Brasilien